Κυ. Ιούν 4th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Έκλεψαν τις μπρούτζινες προτομές του Σεφέρη και του Μαγγανάρη στη Νέα Σμύρνη για να τις πουλήσουν για παλιοσίδερα

45
Neasmyrni

Κυριολεκτικά σε «επιδημία» έχει μετατραπεί για την Ελλάδα η κλοπή μπρούτζινων προτομών, από τα κυκλώματα που δεν σέβονται ούτε τον δημόσιο χώρο, ούτε την ιστορία μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά ευρώ παραπάνω.

Έτσι και στη Νέα Σμύρνη έκαναν… φτερά οι προτομές των των Σεφέρη και Μαγγανάρη από τις μαρμάρινες βάσεις τους, στις οποίες τις είχε τοποθετήσει ο Δήμος για να τους τιμήσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Νέας Σμύρνης:

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή από την καρδιά της πόλης μας των ορειχάλκινων προτομών των Γεωργίου Σεφέρη και Απόστολου Μαγγανάρη που ήταν τοποθετημένες σε μαρμάρινη βάση στο μικρό πάρκο απέναντι από την Εστία η πρώτη και στο Πάρκο Εθνικής Μνημοσύνης η δεύτερη.

Πολλές προτομές και ολόκληρα αγάλματα της Νέας Σμύρνης έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια από τα πάρκα της πόλης μας. Παρά τις καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα και τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί, δεν έχει βρεθεί κάποιο από αυτά».

Ενώ ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια ευθεία προσβολή στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η τοποθέτηση των προτομών αποτελούσε οφειλόμενη απόδοση τιμής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ