Πε. Σεπ 28th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Ένας χρυσός κύβος 180 κιλών έμεινε για λίγες ώρες έξω από ξενοδοχείο στη Βενετία

Niclas Castello with Castello Cube in Venice_credit HoGa Capital
Neasmyrni

ΟΓερμανός καλλιτέχνης Niclas Castello έγινε διάσημος όταν ο χρυσός κύβος του αξίας 11,7 εκατ. δολαρίων και βάρους σχεδόν 180 κιλών, εμφανίστηκε στο Central Park τον Φεβρουάριο.

Πριν από λίγες ημέρες, παρουσίασε τη δημιουργία των 24ων καρατίων του έξω από το ξενοδοχείο Ca’di Dio Hotel στη Βενετία για μόλις λίγες ώρες.

«Ο κύβος είναι ένα εννοιολογικό έργο που φαίνεται να έχει μεταφερθεί από έναν άλλο κόσμο και τώρα στέκεται στα λιθόστρωτα της Βενετίας, χωρίς βάθρο», παρατήρησε ο ιστορικός τέχνης Dr Dieter Buchhart.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο κύβος χρυσού -παρά την απίστευτη αξία του-  εκτίθεται δημοσίως ώστε να είναι προσβάσιμος σε όλους και οι περαστικοί να έχουν την ευκαιρία να «ανακαλύψουν ξανά την τέχνη στον ανοιχτό χώρο».

Μαζί με το το βενετσιάνικο ντεμπούτο του, το έργο συνοδεύεται από ένα κρυπτονόμισμα, το Castello Coin (CAST), το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο χρηματιστήριο Bittrex.

Το νόμισμα διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα περίπου 16 δολάρια με την υποστήριξη της ελβετικής εταιρείας ιδιωτικών μετοχών HoGA Capital.

«Το νόμισμα λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ του παραδοσιακού κόσμου των οικονομικών και του νέου κόσμου, του κόσμου των κρυπτονομισμάτων και της ψηφιακής εποχής», σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη.

«Είναι το πρώτο έργο που χρηματοδοτείται με τέτοιο τρόπο, που προορίζεται να λειτουργήσει ως καταλύτης ανάμεσα σε ένα έργο φυσικής τέχνης και ένα κρυπτονόμισμα», πρόσθεσε. «Θέλουμε όλοι να το ζήσουν από πρώτο χέρι».

Ο κύβος του Castello δημιουργήθηκε σε ένα χυτήριο στο Aarau της Ελβετίας και φαίνεται να αποτελεί παράδειγμα της ατελείωτης ενασχόλησης της Βενετίας με ό,τι λάμπει. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ