Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού

indianos-2-696x406
Neasmyrni

Αποδείχτηκε πώς την ώρα των επεισοδίων έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα

Λήγει η δικαστική περιπέτεια του 30χρονου αποκαλούμενου «Ινδιάνου» ο οποίος είχε παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά μήνες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου 2021 στην Νέα Σμύρνη.

Με το υπ’ αριθμ. 1466/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο 30χρονος κατηγορούμενος, καθώς αποδείχθηκε πως δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, καθώς κατά το επίδικο διάστημα έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε βίντεο που προσκόμισε η υπεράσπιση του 30χρονου από εστιατόριο στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εκεί και όχι στη Νέα Σμύρνη όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταθέσει πέντε μάρτυρες υπεράσπισης του 30χρονου, αποδεικνύοντας πως η σύλληψη του έγινε μετά από κατάθεση του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του που ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Μάλιστα έχει ήδη ανακαλέσει την αρχική του μαρτυρία.

Με την ευκαιρία της απαλλαγής του εντολέα του, ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης δήλωσε: «Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ