Κυ. Ιούν 4th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Αρπαγή 6χρονου: “Πήραν το παιδί με πλαστό διαβατήριο, έφυγαν σαν κύριοι” – Έκκληση των συγγενών

peripoliko
Neasmyrni

Συνεχίζεται το “θρίλερ” με την υπόθεση του Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν που βρίσκεται στη Νορβηγία. Τι λέει το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας.

Μολονότι το Amber Alert για την εξαφάνιση του 6χρονου που απήχθη στην Κηφισιά έληξε, η υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η έρευνα των αρχών, τη στιγμή που ο ανήλικος βρίσκεται με τον πατέρα του στη Νορβηγία.

Από το οικογενειακό περιβάλλον της μητέρας γίνεται έκκληση προς την αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών, καθώς και για την επιστροφή του Ράινερ στην Ελλάδα

Η συγγενής του 6χρονου και θεία της μητέρας του, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής για την υπόθεση, αναφέροντας: “Πληροφορήθηκα από τους δημοσιογράφους που ήταν έξω από το σπίτι όλες αυτές τις μέρες, ότι έχουν απαγάγει το παιδί. Υπήρχε μία ενημέρωση από το δικηγόρο των απαγωγέων, το οποίο δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για έγκυρη ενημέρωση. Έχουμε κληθεί από την αστυνομία, προκειμένου να ενημερωθούμε επίσημα. Ο πατέρας του παιδιού δεν σηκώνει τα τηλέφωνα. Δεν έχω καταλάβει με ποιόν τρόπο οι δημοσιογράφοι έχουν καταφέρει να μιλήσουν με τον πατέρα, πάντως η ανηψιά μου που παίρνει τηλέφωνο τον πατέρα”.

Εν συνεχεία, σχετικά με την ενημέρωση για το πού βρίσκεται ο 6χρονος, δήλωσε στο MEGA: “Η ενημέρωση ότι το παιδί ειναι στην Νορβηγία έγινε μέσω κάποιου μέιλ. Ελπίζω να μάθουμε κάποια πράγματα. Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έφυγαν σαν κύριοι, ενώ είχε δοθεί σήμα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και αναρωτιόμαστε εάν είχαν δώσει τα ονόματα του πατέρα και του θείου για να ελεγχθούν. Τί νόημα έχουν τα Amber Alert εάν μπορεί κάποιος να φύγει ανενόχλητοι

Μάλιστα, η κα Τερζοπούλου υποστήριξε πως “το παιδί μπορεί να είχε πλαστό διαβατήριο με άλλο όνομα”, ενώ, σχετικά με την επιμέλεια τόνισε: “Έχει κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη ότι το παιδί πρέπει να μείνει εδώ για την ασφάλειά του. Έχει γίνει μία εγκληματική πράξη. Το παιδί δεν έχει μιλήσει με τη μητέρα του. Πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί της για το καλό του. Η μητέρα δεν μπορεί να πάει να δει το παιδί. Μετά την αποχώρηση της μητέρας και του παιδιού από τη Νορβηγία, της είπαν ότι εάν πάει ξανά στην Νορβηγία, θα συλληφθεί”

Καταλήγοντας, η θεία της μητέρας του 6χρονου έκανε και έκκληση προς τις αρχές: “Πρέπει η έρευνα της αστυνομίας να ολοκληρωθεί τάχιστα. Να καταλήξουν στο ποιοι είναι οι δράστες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες”.

Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει” υποστηρίζει ο πατέρας από τη Νορβηγία

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 6χρονου, υποστήριξε πως το παιδί είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο κοντά στον πατέρα του, αλλά και το περιβάλλον που μεγάλωσε, κοντά στα ξαδερφάκια του και τους θείους του στη Νορβηγία.

Μάλιστα, απέστειλε στον σταθμό μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον 6χρονο αγκαλιά στο σπίτι του

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του πατέρα, ο πελάτης του δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού, το οποίο, όπως τονίζει, μπορεί να τον επισκεφθεί όποτε θέλει στη Νορβηγία.

Παράλληλα, τονίζει πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια λύση για το καλό του παιδιού.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα, στη Νορβηγία υπάρχουν δύο αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου στον ίδιο, ενώ καθορίζουν τον τόπο διαμονής του παιδιού.

Αντιστοίχως, η πλευρά της μητέρας ισχυρίζεται πως υπάρχουν ανάλογες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.

Με δύο άντρες φέρεται να έφυγε από την χώρα το παιδί

Επισήμως έως τώρα, οι νορβηγικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει στις ελληνικές Αρχές αν όντως ο μικρός βρίσκεται στην Νορβηγία με τον πατέρα του πλέον, όπως ανακοίνωσε μέσω εντολοδόχου δικηγόρου τους στην Ελλάδα, η πλευρά του πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία περίπτωση που φέρεται να ταιριάζει με αυτή του μικρού Ελληνονορβηγού, τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο άντρες εμφανίστηκαν με ένα αγοράκι που μοιάζει αρκετά στον 6χρονο, δηλώνοντας ο ένας πατέρας του και ο άλλος συγγενής του και με έγγραφα που ήταν παραποιημένα με παραπλήσια στοιχεία με αυτά του παιδιού, μπήκαν σε πτήση για Δανία από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και φέρονται να βρίσκονται πλέον στην Νορβηγία.

Βεβαίως, ακριβώς επειδή η πτήση ήταν για Δανία που είναι χώρα περιοχής «Schengen», ο διαβατηριακός έλεγχος δεν γίνεται από την Αστυνομία, αλλά από υπαλλήλους του αεροδρομίου. Ως προς την υπόθεση ο Εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη σε βάρος κάποιου, αντιθέτως έδωσε εντολή να γίνει προκαταρκτική για να διαπιστωθεί μεταξύ άλλων ποιος γονέας είναι εκείνος που είχε νομίμως την επιμέλεια του παιδιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ