Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Δήμος Νέας Σμύρνης: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι

Ypopsifioi Dimarxoi Nea Smyrni
Neasmyrni

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ανά συνδυασμό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στον δήμο Νέας Σμύρνης.

Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανακηρύχθηκαν οι τελικές λίστες με τους συνδυασμούς και τους συμβούλους της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων – κοινοτήτων της περιφέρειας (αρμοδιότητας του Πρωτοδικείου Αθηνών), για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Στον Δήμο Νέα Σμύρνης, ο νυν δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης δεν κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης
Γιώργος Κουτελάκης με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση – Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής»

Ο Γιώργος Κουτελάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Από το 1965, μετά την απέλαση των γονιών του από τις τουρκικές αρχές, μένει στη Νέα Σμύρνη. Είναι απόφοιτος του Λ.Α.Ν.Σ. Υπήρξε εκδότης της τοπικής εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» από το 1984. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος το 1986, σε ηλικία είκοσι πέντε ετών, με την παράταξη του Μπάμπη Μπεχλιβανίδη. Εκλέχθηκε Δήμαρχος Νέας Σμύρνης για τρεις συνεχόμενες θητείες, από το 1998 έως το 2010. Στις εκλογές του 2019 πέρασε με ποσοστό 24,96% στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Σταύρο Τζουλάκη (37,04%), ο οποίος τελικά νίκησε με 54,10% έναντι 45,90% του Γιώργου Κουτελάκη.

Θέμης Παυλόπουλος με τον συνδυασμό «Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης»

Ο Θέμης Παυλόπουλος μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και «Διατροφή του Ανθρώπου» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γλασκώβης, και κατόπιν παρακολούθησε το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο την Κλινική Εργοφυσιολογία. Υπήρξε, επί σειρά ετών, αθλητής της καλαθοσφαίρισης, αγωνιζόμενος σε πλειάδα αθλητικών σωματείων σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες. Ασχολείται από το 2012 με τα κοινά και τα δημοτικά πράγματα μέσα από τη «Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης», της οποίας εξελέγη επικεφαλής τον Νοέμβριο του 2018, και κατόπιν υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης τον Μάη του 2019. Έχει διατελέσει επίσης Δημοτικός Σύμβουλος, τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την περίοδο 2015-17, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης. Ζει και εργάζεται στη Νέα Σμύρνη ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της άσκησης και της διατροφής.

Γιώργος Κρικρής με τον συνδυασμό «Ζούμε Νέα Σμύρνη»

Ο Γιώργος Κρικρής σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην «Διάγνωση-Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών». Έχει εργαστεί στα Παιδικά Χωριά SOS καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Στον Δήμο Νέας Σμύρνης εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Τζουλάκη το 2014 και 2019 ενώ από τον Μάρτιο του 2017 διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, με φόντο τις εκλογές του 2023, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ανανέωση, σύγχρονες αντιλήψεις, γνώση, εμπειρία και θέληση για σκληρή δουλειά».

Κλαίρη Δεληγιάννη με τον συνδυασμό «Νέα Σμύρνη – Όλοι Μαζί»

Η Κλαίρη Δεληγιάννη γεννήθηκε το 1962. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών και των Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Είναι ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του σημερινού δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιφορτισμένη επιπλέον μεταξύ άλλων με την παρακολούθηση του Δημοτικού Έργου, των Διοικητικών Υπηρεσιών και τη λειτουργία του Γραφείου Πανίδας.

Συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης από το 2006 που πρωτοεκλέχθηκε, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και στην συνέχεια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» (2006-2010), Αντιδήμαρχος και στην συνέχεια Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας (2010-2014), Αντιδήμαρχος και στη συνέχεια Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής (2014-2017), Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (Γενάρης 2018 – Αύγουστος 2019). Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου «H Τιτάνη».

Δήμητρα Νάνου με τον συνδυασμό «Νέα Σμύρνη, Μόνο Μπροστά»

Η Δήμητρα Νάνου είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μετά τις σπουδές της στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και το Βέλγιο. Εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και άσκησε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών από τον Σεπέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο 2023, οπότε παραιτήθηκε, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, προκειμένου να διεκδικήσει τον Δήμο Νέας Σμύρνης. Πριν μεταβεί στην περιφέρεια Αττικής, είχε εκλεγεί τρεις φορές δημοτική σύμβουλος Νέας Σμύρνης, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Νομικών και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2009 και του 2012, ενώ έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης της Ν.Δ.

Γιάννης Κορφιάτης με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης»

Ο Γιάννης Κορφιάτης είναι 42 ετών. Φοίτησε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και συνέχισε στο 8ο Γυμνάσιο και Λύκειο «Η Εστία» Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. όπου και ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της «Πανσπουδαστικής Κ.Σ.». Σήμερα, εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και δραστηριοποιείται στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Το 2010 και το 2014 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Νέας Σμύρνης, ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Δημήτρης Πανταζής με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Όλοι μαζί μια φωνή για τη Νέα Σμύρνη”»

Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1981 και κατάγεται από την Μικρά Ασία. Έχει σπουδάσει Ειδικός Ναυτιλιακής Κατεύθυνσης και Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου σε δύο Ι.Ε.Κ. του Δημοσίου. Εργάστηκε σε φορείς του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα και τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε εκδότης στη «Φωνή της Νέας Σμύρνης», την εφημερίδα που ίδρυσε ο πατέρας του, Αντώνης Πανταζής, το 1964. Παράλληλα με την έκδοση της εφημερίδας ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα υπό τις ιδιότητες του διαφημιστή, γραφίστα και κατασκευαστή ιστοσελίδων. Εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης το 2014 με την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών για την Νέα Σμύρνη» του Νίκου Στέφου. Από τον τρίτο μήνα της πενταετούς θητείας του ανέλαβε Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης λόγω της παραίτησης του προκατόχου του. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Κέντρο Δραστηριότητας και Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων Νέας Σμύρνης» (Εθνική Στέγη), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς και μέλος στην Οικονομική Επιτροπή. Είναι πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη». Το 2018 ανακοίνωσε την προσχώρηση και υποψηφιότητά του για τις Δημοτικές Εκλογές Μαΐου 2019 στην Δημοτική Παράταξη του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη.

Γιάννης Δημόπουλος με τον συνδυασμό «Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης»

Ο Γιάννης Δημόπουλος είναι 30 ετών. Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων. Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης» δηλώνει ίσος μεταξύ ίσων ανάμεσα στους «48 ανθρώπους που ζουν και αγωνίζονται στην πόλη της Νέας Σμύρνης» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διακύρηξη), οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού. Η συλλογικότητα «Μία πολη Ανάποδα» ιδρύθηκε το 1998 από οργανωμένους και ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Σμύρνης

noupou.gr

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ