Τρ. Σεπ 26th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

image002 (1)
Neasmyrni

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αξέχαστα τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, ήταν η χθεσινή στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας καθώς η κοινή εμφάνιση της Δημοτικής Γυναικείας Χορωδίας Παλαιού Φαλήρου ΝΗΡΗΙΔΕΣ και του μουσικού σχήματος του University of St. Ambrose Symphonic Band and Chamber Singers που διοργανώθηκε από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με την συνδρομή του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου, ήταν πλημμυρισμένη από τη λάμψη και τη μαγεία αξέχαστων μουσικών επιτυχιών.

Η μουσική εκδήλωση  ξεκίνησε με την χορωδία ΝΗΡΗΙΔΕΣ, υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού, να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό και προσεγμένο πρόγραμμα με έργα Θεοδωράκη και Χατζιδάκη, προσφέροντας στους θεατές μια ξεχωριστή ποιοτική καλλιτεχνική βραδιά

Ακολούθησε  το Αμερικάνικο μουσικό σχήμα το οποίο αποτελούνταν από χορωδία 21 ατόμωνορχήστρα 14 μουσικών και 2 μαέστρους  και το οποίο παρουσίασε ένα απολαυστικό πρόγραμμα με τραγούδια από όλο τον κόσμο αλλά και με έργα σύγχρονων συνθετών, χαρίζοντας στους θεατές της εκδήλωσης ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικούς τόπους και εποχές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι χορωδοί και οι μουσικοί του μουσικού σχήματος του University of St. Ambrose Symphonic Band and Chamber Singers είναι εθελοντές φοιτητές & σπουδαστές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, οι οποίοι το συγκροτούν με μοναδικό κίνητρο τους την αγάπη για την μουσική και για αυτό τον λόγο διοργανώνουν ταξίδια μουσικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρουσιάζουν το επιμελημένο πρόγραμμα τους.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσόρισε τους Αμερικάνους μουσικούς στην εκδήλωση, τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την πόλη του Παλαιού Φαλήρου στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους και τους πρόσφερε το λεύκωμα της πόλης ως ελάχιστη τιμή για την επίσκεψη τους.

Την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ