Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Δημοτικά Πολυϊατρεία δημιούργησε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Δημοτικά Πολυϊατρεία δημιούργησε ο Δήμος Νέας Σμύρνης
Neasmyrni

Στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας επενδύει ο Δήμος Νέας Σμύρνης αναβαθμίζοντας τις δομές υγείας της πόλης, με αποτέλεσμα να αναφέρονται πλέον ως Δημοτικά Πολυΐατρεία. Επίσης, τα Πολυϊατρεία και οι Δομές Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης στεγάζονται σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην οδό Αρτάκης αρ. 76 – 78 και 135 και καταλαμβάνουν έκταση 522 τ.μ.

Λειτουργούν καθημερινά : Ιατρεία, οδοντιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, ΚΕΠ Υγείας, κοινωνικό φαρμακείο, Υπηρεσίες λογοθεραπείας και εργοθεραπείας, ψυχολόγος, υπηρεσίες συμβουλευτικής, Κέντρο Άνοιας εξυπηρετώντας δωρεάν τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών και τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Τα Πολυϊατρεία και οι Δομές Υγείας στελεχώνονται από το κάτωθι ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό:

Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Ψυχίατρος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Οδοντίατρος, Ψυχολόγοι (4), Φαρμακοποιός, Βοηθός Φαρμακοποιού, Βοηθός Μικροβιολόγου –Παρασκευάστρια, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτριες (4), Κοινωνικός Λειτουργός, Κοινωνιολόγος.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης αναφέρει σχετικά: «Στην Κοινωνική Υπηρεσία και στον Τομέα Υγείας του Δήμου Νέας Σμύρνης τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει σειρά δράσεων και κοινωνικών δομών δημιουργώντας ένα δωρεάν πλέγμα προστασίας για τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, των ανέργων και των μελών των ΚΑΠΗ.

Επίσης απευθυνόμαστε ευρύτερα και σε όλους τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης ανεξάρτητα οικονομικών κριτηρίων με δωρεάν προγράμματα προληπτικών ιατρικών – διαγνωστικών εξετάσεων μέσω του ετήσιου θεσμού της Εβδομάδας Υγείας και Πρόληψης, μέσω της Τ.Ο.Π.Ψ.Υ. (Τοπική Ομάδα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας) με δράσεις ψυχικής υποστήριξης, καθώς και σε τακτά χρονικά διαστήματα με ενημερωτικές διαλέξεις και ημερίδες.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πραγματοποιώντας ετησίως τρεις τακτικές Διήμερες Εθελοντικές Αιμοδοσίες και έκτακτες όποτε το επιβάλλουν έκτακτες κοινωνικές συνθήκες, διαθέτει σήμερα μία από τις μεγαλύτερες Δημοτικές Τράπεζες Αίματος της Περιφέρειας Αττικής.

Είμαστε υπερήφανοι για την ταχεία ανάπτυξη των Δομών Υγείας και την αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων σε Δημοτικά Πολυϊατρεία. Με υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης επιδιώκουμε την προάσπιση της υγείας τους σε μια εποχή που μαστίζεται από την ενεργειακή – οικονομική κρίση και την ακρίβεια – αύξηση του πληθωρισμού».

Ο Δημοτική Αρχή προσεγγίζει την δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας υγείας στο Δήμο, ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να διατίθεται στην ιδανικότερη του μορφή, ανεξαρτήτων συνθηκών. Και οι συνθήκες σε όλους τους Δήμους της χώρας, λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού παραμένουν σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Και χωρίς ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση τα κοινωνικά προβλήματα μεγεθύνονται.

agrinio24.gr

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ