Τρ. Σεπ 26th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

1107(2)_thumbnail
Neasmyrni

Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017, η οποία παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε ενήλικα άτομα που έχουν εξαφανιστεί, την οικογένεια και τους φροντιστές τους, ενώ παράλληλα δέχεται ανώνυμα και επώνυμα πληροφορίες για περιστατικά εξαφάνισης τις οποίες και προωθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Η λειτουργία της Γραμμής υλοποιείται σε συνέχεια Συμφώνου Συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. και όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Οργανισμού και αφορά στη διαχείριση περιστατικών εξαφανίσεων ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που διατρέχουν κίνδυνο (νοητική στέρηση, ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π.), που αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά, σεισμό, ναυάγιο, κατολισθήσεις, πλημμύρες κ.λ.π.), που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής (προβλήματα προσανατολισμού, ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτονικές τάσεις, νοητική στέρηση κ.λ.π.).

Η τηλεφωνική Γραμμή 1017 στελεχώνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και:

 • Έχει πανελλαδική εμβέλεια
 • Είναι διαθέσιμη, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο
 • Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ενώ η κλήση από καρτοκινητά δεν απαιτεί διαθέσιμες μονάδες.

Η Γραμμή έχει στη διάθεσή της, σε επιχειρησιακό επίπεδο:

 • την Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τη συμμετοχή και πιστοποιημένων Κυνοφιλικών Ομάδων
 • πλήθος εξειδικευμένων Υλικοτεχνικών μέσων (jeeps, ATV, μηχανή, ασθενοφόρα)
 • τον «Οδυσσέα» Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο

ενώ μέσα απο τη Γραμμή 1017 ενεργοποιείται το Missing Alert Hellas ( Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ενηλίκων, έως 60 ετών, που διατρέχουν κίνδυνο), καθώς επίσης και το Μissing Alert App (προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συμβάλει στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων).

Τέλος, σε υλικοτεχνικό επίπεδο, η γραμμή «χτυπάει» σε 8 τηλεφωνικά κέντρα, πανελλαδικά, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα σαν ένα και εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και λογισμικό εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων μέγιστο χρόνο αναμονής κάθε κλήσης τα 12sec!

Τα τηλεφωνικά Κέντρα βρίσκονται:

 • Αττική (Μαρούσι, Καρέας Αγία Παρασκευή και στον Πειραιά)
 • Θεσσαλονίκη
 • Πάτρα
 • Καβάλα
 • Ηράκλειο

Ενώ διασυνδέεται με τα Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή σε Λάρισα, Κέρκυρα, Χαλκίδα, Κόρινθο, Πύργο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Γραμμών που ήδη λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες διαθέτει και ένα Disaster Recovery Area στο Δ.Α.Α. Ελ.Βενιζέλος.

Η Γραμμή 1017 είναι επίσης διασυνδεδεμένη με την Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης SAWA στην Παλαιστίνη, είναι επίσης μέλος του διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης Child Helpline International (CHI) και εξυπηρετεί τη διερμηνεία αραβόφωνων προσώπων στην χώρα μας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Γραμμή για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017
από το 2021 κατόπιν αριθμοδότησης από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ