Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Ελληνοτουρκικά: «Απάντηση» στη «Γαλάζια Πατρίδα» η γαλάζια σημαία Μητσοτάκη

Mitsotakis Astypalaia Xr 2
Neasmyrni

Νευρικότητα και σπασμωδικές κινήσεις από την Άγκυρα καθώς συνεχίζεται η εκστρατεία διεθνοποίησης των τουρκικών προκλήσεων από μέρους της Αθήνας – Ηχηρή στήριξη χθες από την Κομισιόν προς τις ελληνικές θέσεις

Ισχυρούς συμβολισμούς και πολλαπλά μηνύματα προς τη γείτονα εμπεριείχε η χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, τις ίδιες ώρες που σύσσωμη σχεδόν η πολιτική τάξη της Τουρκίας συντασσόταν πίσω από τις ανεδαφικές αιτιάσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε χθες να υπενθυμίσει συμβολικά και προς πάσα κατεύθυνση το ιδιοκτησιακό καθεστώς που διέπει το Αιγαίο, συνοδεύοντας μια φωτογραφία με την ελληνική σημαία χαραγμένη σε μια ακτή, με το σχόλιο: «Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας».

Με την ελληνική σημαία να δεσπόζει στα ακριτικά νησιά, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια χθες λειτούργησε ως μια ακόμη υπόμνηση προς τη γειτονική χώρα της προστασίας των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από πάσης φύσεως κινδύνους και υβριδικές απειλές. Ως υβριδική απειλή ορίζεται, άλλωστε, και η εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών, με τον Πρωθυπουργό να αναφέρει χθες πως «η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ