Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Επιτροπή Εμβολιασμών: Όχι στο μαζικό εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

vaccine
Neasmyrni

Σε σύσταση για τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων μόνο σε άτομα που μολύνθηκαν και στις επαφές τους θα προχωρήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Συνεδρίασε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με βασικό θέμα τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή δεν προτείνει μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά στοχευμένο σε άτομα τα οποία έχουν εκτεθεί στο ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός θα συστήνεται για όσα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό αλλά και στις στενές επαφές τους όπως και σε υγειονομικούς που έχουν έρθει κοντά με ασθενείς, αλλά και σε άτομα που εργάζονται σε εργαστήρια και επεξεργάζονται δείγματα του ιού.

Οι ευρωπαϊκές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε κοινή προμήθεια εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων όπως έγινε και με τον κορονοϊό.

Οδηγίες προς το υγειονομικό προσωπικό ώστε να αναγνωρίζει τα κρούσματα θα εκδώσει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και θα κοινοποιηθούν από τον ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, όμως το εμβόλια κατά της γνωστής ευλογιά είναι αποτελεσματικό κατά 85% και βοηθά και στην υποχώρηση των συμπτωμάτων ακόμη και σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ