Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

ΕΣΗΕΑ: Ηχηρά μηνύματα στην Ημερίδα με θέμα «Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία και ΜΜE»

ΕΣΗΕΑ
Neasmyrni

Ημερίδα με θέμα «Γυναικοκτονίες, Έμφυλη Βία και ΜΜE» πραγματοποιεί σήμερα το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, παρουσία της Ντομινίκ Πρανταλί, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.), που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες.

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών που βιάζονται λεκτικά, ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, φτάνοντας σε αδιέξοδο, ο δημοσιογραφικός κόσμος καλεί την κοινωνία και τις αρχές στην μάχη ενάντια στη μάστιγα της κακοποιήσης.

Αγωνιζόμαστε για να σπάσει η σιωπή και για να φωτιστεί αυτό το σκάνδαλο, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά” τόνισε η κα Πρανταλί.

Ο στόχος της διοργάνωσης είναι, πέρα από την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το φλέγον ζήτημα, ο δημοσιογραφικός κόσμος να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών και παραγόντων για την αναγνώριση του ειδικού βάρους και των ολέθριων συνεπειών αυτών των εγκλημάτων στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των Ελληνίδων.

Στόχος μας είναι να διαδώσουμε όσες περισσότερες γυναίκες μπορούμε. Και μόνο σπάζοντας τη σιωπή μπορούμε να το κάνουμε, όλες μαζί ενωμένες” δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των κοινωνικών φορέων και της ΕΛΑΣ, αλλά και ειδικοί επιστήμονες στο θέμα, όπως νομικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και φυσικά δημοσιογράφοι.

Καθοριστική, ανάμεσά τους, η παρουσία τεσσάρων μητέρων θυμάτων γυναικοκτονίας, της Ελένης Τοπαλούδη, της Ντόρας Ζαχαριά, της Ερατούς Μανωλακέλλη, και της Σοφίας Σαββίδου, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις συζητήσεις. Στην Ημερίδα θα ακουστεί για πρώτη φορά το τραγούδι «Γιατί;» του Κωνσταντίνου Γερμανού με αφηγήσεις των μητέρων.

Μπορούν να καταγγείλουν και θα υπάρχουν ευήκοα ώτα” τόνισε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας λαμβάνει χώρα δραματοποιημένη έκθεση φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.). Παράλληλα, προβάλλεται στους μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς κοινωνικό μήνυμα με θέμα: «Σπάσε τη Σιωπή», στο οποίο συμμετέχουν παρουσιάστριες των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

ΠΗΓΗ:ertnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ