Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

ΗΠΑ: «Βρήκαμε τους αισθητήρες» – Νέο επεισόδιο στην κόντρα με την Κίνα για τα μπαλόνια κατασκοπείας

Screenshot_22
Neasmyrni

Τον εντοπισμό ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Σημαντικά εξαρτήματα, ανάμεσά τους και αισθητήρες, ανέσυρε ο αμερικανικός στρατός από τα συντρίμμια του κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου που καταρρίφθηκε από αμερικανικό F- 16 στις 4 Φεβρουαρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο αμερικανικός στρατός εντόπισε ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ανάμεσα στα οποία και αισθητήρες, που πιθανόν χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών.

Η ανάκτηση των αισθητήρων είναι σημαντική, προκειμένου να μπορέσουν οι ερευνητές να διαπιστώσουν τη φύση της αποστολής του του κινεζικού μπαλονιού και το είδος των δεδομένων που συνέλεγε.

Το κινεζικό αερόστατο, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, ήταν κατασκοπευτικό, την ώρα που το Πεκίνο κάνει λόγο για ένα «πολιτικό μη επανδρωμένος αεροσκάφος».

Όπως αναφέρουν το CNN και το BBC επικαλούμενα τη σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού , εντοπίστηκαν όλα τα εξαρτήματα αισθητήρων προτεραιότητας και ηλεκτρονικών ειδών που αναγνωρίστηκαν καθώς και μεγάλα τμήματα της δομής».

«Ο καιρός επέτρεψε τη λειτουργία γερανών στην τοποθεσία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Οι δραστηριότητες υποβρύχιας ανάκτησης είναι περιορισμένες και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

Τα συντρίμμια θα εξεταστούν από τεχνικούς του FBI, όπως έσπευσαν να επισημάνουν οι αμερικανικές αρχές.

protothema

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ