Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Η Καίτη Γκρέυ παραμένει στο σπίτι της με προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου

Kaitigray Apempe 1200x800 1
Neasmyrni

Στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, κατά την επιθυμία της, θα συνεχίσει να μένει η Καίτη Γκρέυ μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έληξε, προσωρινά έστω, τον «εμφύλιο» που είχε ξεσπάσει στην οικογένειά της.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, την περασμένη Τετάρτη (02.08.2023), έκρινε πως η Καίτη Γκρέυ μπορεί να συνεχίζει να μένει σπίτι της, βάσει της επιθυμίας που είχε εκφράσει σε συγγενείς και φίλους πριν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου αποκαλύπτει σήμερα η Espresso.

Ο γιος της Φίλιππος ήθελε να πάρει την επιμέλεια της μητέρας του. Αλλά η πλευρά της οικογένειας του αδερφού του Βασίλη (ο οποίος δεν ζει), δηλαδή η Αγγελική Ηλιάδη, ο αδερφός της Κώστας και η μητέρα τους, μαζί με φίλους της Καίτης Γκρέυ, ήθελαν να γίνει δεκτή η επιθυμία της: να παραμείνει έως το τέλος της ζωής της στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της και συνεχίζει να ζει.

Πριν από ενάμιση μήνα, ο πρωτότοκος γιος της, Φίλιππος Ηλιάδης, με εξώδικο που απέστειλε στο σπίτι της μητέρας του ζητούσε να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, δηλαδή να έχει εξ ολοκλήρου την επιμέλεια της μητέρας του.

Αυτό το σκεπτικό βρήκε εντελώς αντίθετη την οικογένεια του δευτερότοκου γιου της, που την εκπροσωπούσε η νύφη της, Έφη, μαζί με τα δυο παιδιά της και εγγόνια της Καίτης Γκρέυ, Κώστα και Αγγελική Ηλιάδη. Αν και η Αγγελική Ηλιάδη δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη γιαγιά της, ανέλαβε να πληρώνει εκείνη όλα τα έξοδα της φροντίδας της, με σκοπό να μην φύγει από το σπίτι της στη δύση της ζωής της.

Η οικογένεια του Βασίλη Ηλιάδη απευθύνθηκε στον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο και κατάφερε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Καίτης Γκρέυ.

Την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με την Espresso, το δικαστήριο άκουσε τις δύο αντίδικες πλευρές. Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι γίνεται εν μέρει αποδεκτή η αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής και πως απορρίπτεται ως απαράδεκτη η πρόθεση της νύφης της να γίνει δικαστικός συμπαραστάτης, καθώς δεν έχει πρώτου βαθμού συγγένεια και, έτσι, δεν νομιμοποιείται αυτή η πράξη.

Ο Φίλιππος Ηλιάδης διορίστηκε προσωρινός δικαστικός συμπαραστάτης, ωστόσο, το πιο σημαντικό σημείο της προσωρινής διαταγής είναι αυτό με το οποίο το δικαστήριο αναγνωρίζει την τελευταία επιθυμία που είχε η Καίτη Γκρέυ να μείνει στο σπίτι της μέχρι το θάνατό της.

«Στην τήρηση της ατομικής υγιεινής της συμπαραστατούμενης καθώς και στην κάλυψη όλων των άμεσων αναγκών της διατροφής της, συμπεριλαμβανομένης της προς τούτο πρόσληψης οικιακής βοηθού ή νοσηλευτικού προσωπικού για την κατ’ οίκον φροντίδα της και περιποίησης της συμπαραστατουμένης, απαγορευμένης της μετοίκησης της συμπαραστατουμένης σε άλλη κατοικία από την ως άνω μόνιμη κατοικία της», αναφέρεται στην απόφαση.

Η μεγάλη μάχη για την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια μεταξύ των δύο οικογενειών θα διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου, στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Εκεί, οι δύο πλευρές, μαζί με μάρτυρες, θα κληθούν να αποδείξουν ότι η Καίτη Γκρέυ ζητούσε να παραμείνει μέχρι το θάνατό της στο σπίτι της και δεν είναι δυνατόν να μην εκπληρωθεί η τελευταία της επιθυμία.

newsit.gr

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ