Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

nea-smyrni-thermokipio1
Neasmyrni

Θα καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης απέκτησε το δικό του θερμοκήπιο – Τι είπε στην Athens Voice o Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Πέτρος Κουκάς

Ένα πρότυπο θερμοκήπιο εγκαταστάθηκε πρόσφατα εντός του Δημοτικού Άλσους στον Δήμο Νέας Σμύρνης. Το θερμοκήπιο βρίσκεται σε τοποθεσία που εξασφαλίζει αρκετές ώρες ηλιοφάνειας και είναι προστατευμένο από τους ανέμους. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από ξύλινα στοιχεία διαθέτοντας φυσικότητα, ενώ βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του άλσους.

Το πρότυπο θερμοκήπιο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία φιλοδοξώντας να καλύψει μέρος των αναγκών του Δήμου σε ανθόφυτα, αρωματικά, αλλά και θαμνώδη φυτά, ενώ ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Πέτρος Κουκάς μιλώντας στην Athens Voice δήλωσε σχετικά: «Η κατασκευή του θερμοκηπίου ήταν ένα θέμα το οποίο δουλεύαμε καιρό. Βασικός σκοπός μας ήταν και είναι μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση να καλλιεργηθούν άτομα ικανά να κατανοούν τον τρόπο που λειτουργεί το περιβάλλον ως ολότητα. Παιδιά του Νηπιαγωγείου, για παράδειγμα, θα φυτεύουν έναν σπόρο και θα παρακολουθούν την εξέλιξή του μέχρι να γίνει δέντρο και να φυτευτεί σε κάποιο σημείο της πόλης μας. Στην ουσία θα μεγαλώνουν παράλληλα. Επιπλέον μέσα από αυτό θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του Δήμου μας σε ανθόφυτα ομορφαίνοντας κι άλλο τη Νέα Σμύρνη».

Όπως έχει επισημανθεί από τον Δήμο το πρότυπο θερμοκήπιο έχει έκταση 75 τ.μ. ενώ η χρηματοδότηση της δημιουργίας του Θερμοκηπίου προήλθε από το Πράσινο Ταμείο. Όσον αφορά παράλληλα στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σημειώνεται ότι θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και μέσα από αυτά θα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη δημιουργία σπορόφυτων, αλλά και την παρακολούθηση της ανάπτυξής τους.

ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ