Τρ. Σεπ 26th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Θεσσαλονίκη: Παιδίατρος κατηγορείται για παράνομη διακίνηση εμβολίων

emvolio'
Neasmyrni

Ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες κατά του παιδιάτρου διενεργήθηκε έλεγχος για παράνομη διακίνηση, διαχείριση και χορήγηση παιδιατρικών εμβολίων.

Παιδίατρος στην Κεντρική Μακεδονία αποκαλύφθηκε ότι κατείχε και διακινούσε παράνομα εμβόλια σε συνεργασία με φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, Επιθεωρητές Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διενήργησαν έλεγχο στο ιδιωτικό ιατρείο του/της παιδιάτρου κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2020 – Μαΐου 2022, με αντικείμενο ελέγχου τη νομιμότητα των πρακτικών διακίνησης, διαχείρισης και χορήγησης παιδιατρικών εμβολίων.

Η υπόθεση ήρθε στα υπόψιν των αρμόδιων Αρχών, έπειτα από τις μαρτυρίες γονέων αλλά και άλλων εμπλεκόμενων μερών. Από τον έλεγχο του κλιμακίου, διαπιστώθηκε η αντιπαραβολή των ημερομηνιών εμβολιασμού με την ανάλυση χρόνου εκτέλεσης συνταγών από την οποία προκύπτει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με τους GRTimes, μετά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών της ΕΑΔ στο ιατρείο του/της παιδιάτρου, έπαυσε τόσο η επιλεκτική εκτέλεση των συνταγών στο συγκεκριμένο φαρμακείο, όσο και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκτέλεσης των συνταγών εκ μέρους του φαρμακείου.

Σημειώνεται ότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επιπλέον ότι το 2017 είχε γίνει και δεύτερη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση εμβολίων από τον/την παιδίατρο προς άλλο φαρμακείο, το οποίο όμως διέκοψε τη λειτουργία του στις αρχές του 2018.

Η Έκθεση Ελέγχου της ΕΑΔ διαβιβάστηκε στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προβούν στον πειθαρχικό έλεγχο του/της παιδιάτρου και του/της φαρμακοποιού, αντίστοιχα, καθώς και στον ΕΟΦ και στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο περαιτέρω ενεργειών στα πλαίσια των ισχυουσών διατάξεων.

ΠΗΓΗ: NEWS247

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ