Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Καιρός – Σητεία: Από drone η επόμενη μέρα της θεομηνίας – Βροχή 5 χρόνων έπεσε μέσα σε λίγες μόνο ώρες

siteia_kairos
Neasmyrni

Τα ορμητικά νερά στη Σητεία παρέσυραν τα πάντα στους δρόμους και μπήκαν μέσα σε σπίτια και καταστήματα. Ο καιρός έδειξε τα δόντια του, στην Κρήτη και οι κάτοικοι της περιοχής, μετρούν τις πληγές τους…

Οι νέες εικόνες από τη Σητεία είναι συγκλονιστικές. Αποτυπώνουν την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Η βροχή που έπεσε, πέφτει κανονικά συνολικά μέσα σε πέντε χρόνια. Οι υποδομές δεν άντεξαν και οι κάτοικοι της πόλης, έτρεχαν να προστατευτούν και να αποφύγουν τα χειρότερα. Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Δεν υπήρξαν θύματα όπως στην Αγία Πελαγία, επειδή οι οδηγοί κατάλαβαν έγκαιρα το μέγεθος του κινδύνου και φρόντισαν να προστατευτούν.

Η Σητεία «πνίγηκε» στη λάσπη. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και κατέληξαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Βάγκα με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε κατάκοιτος άνδρας από το σπίτι του που είχε πλημμυρίσει. Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του γαλλικού ξενοδοχείου από βραχυκύκλωμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι κάτοικοι στη Σητεία προσπαθούσαν να επαναφέρουν την κανονικότητα με σκούπες στα χέρια. Drone έδειχνε από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής. Οι εικόνες από κάθε γωνιά της πόλης, δείχνουν το χάος που έφερε η κακοκαιρία.

Καιρός – Σητεία: Από drone η επόμενη μέρα της θεομηνίας – Βροχή 5 χρόνων έπεσε μέσα σε λίγες μόνο ώρες

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ