Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Μισέλ Ομπάμα για τις αμβλώσεις: «Τρομακτική απόφαση που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις»

Michelle
Neasmyrni

Η στιγμή «είναι δύσκολη», αναφέρει σε δήλωσή της η Μισέλ Ομπάμα και καλεί σε ακτιβισμό

Στις επιπτώσεις που θα ξεδιπλωθούν στο μέλλον αναφέρεται η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την οποία επιτράπηκε η απαγόρευση των αμβλώσεων.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, λέει ότι η απόφαση την λυπεί βαθιά για όσους στις ΗΠΑ έχασαν το θεμελιώδες δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις, έπειτα από ενημέρωση, για τα σώματά τους.

«Τώρα μπορεί να μάθουμε τα οδυνηρά μαθήματα μιας περιόδου πριν η Roe v Wade γίνει [ομοσπονδιακός] νόμος, μια εποχή όπου η ζωή των γυναικών κινδύνευε από τις παράνομες αμβλώσεις», σημειώνει και προσθέτει «αυτά ζούσαν οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας και οι προγιαγιάδες μας».

Και προσθέτει ότι θρηνεί για την έφηβη που δεν θα μπορέσει να τελειώσει το σχολείο γιατί η Πολιτεία θα ορίζει τις αποφάσεις της για την αναπαραγωγή, την μητέρα της μη βιώσιμης εγκυμοσύνης, τους γονείς, αλλά και τους εργαζόμενους στην υγεία που δεν μπορούν να προχωρούν στην διαδικασία χωρίς να ρισκάρουν τη σύλληψή τους.

«Οταν δεν κατανοούμε την ιστορία μας, είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τα λάθη της», γράφει. Πολλές φορές σε αυτή τη χώρα, συνεχίζει, «ο κυνισμός και η αδιαφορία μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν έχουμε λόγο στο χτίσιμο του μέλλοντος της χώρας μας».

Τονίζει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι «τρομακτική και θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις». Πρέπει να είναι «ένα καμπανάκι ειδικά για τους νέους που θα φέρουν το βάρος της».

Η στιγμή «είναι δύσκολη», συνεχίζει η Μισέλ Ομπάμα «αλλά η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ». Καλεί τους πολίτες να δείξουν την αγανάκτησή τους και να εμπλακούν ενεργά στον ακτιβισμό μέσα από οργανώσεις, όπως η Planned Parenthood.

«Έχουμε πάρα πολλά για τα οποία θα πιέσουμε, να διαδηλώσουμε για αυτά, να μιλήσουμε και γνωρίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε μαζί», καταλήγει.

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ