Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Μ. Κατρίνης: Η ακρίβεια σε τρόφιμα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές μεθόδους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής από τον πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, τον επικεφαλής του In Social καθηγητή και πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Σύμβουλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε θέματα οικονομίας, Ηλία Κικίλια, Τρίτη 10 Μαΐου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Neasmyrni

Στα θέματα της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίτζο.

Για το ζήτημα της εκτόξευσης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και των υψηλών τιμών στα τρόφιμα, ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε:

«O υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε πολλές φορές κατά την ομιλία του στη Βουλή στην ανάγκη για επέκταση και εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να παταχθεί η αισχροκέρδεια.

Αυτό από μόνο του αποτελεί μία ωμή παραδοχή ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε τίποτα σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Για παράδειγμα, τα τελευταία δύο χρόνια όπου ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα ανεβαίνει ανεξέλεγκτα μήνα με το μήνα η κυβέρνηση επέβαλε μόλις πέντε πρόστιμα για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανέβηκε και τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Ελλάδα (1,8% και 2,1% αντίστοιχα) την στιγμή, που σύμφωνα με τον οργανισμό τροφίμων και γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως έπεσαν κατά 1,7 % τον Ιούνιο.

Το ΔΝΤ, μάλιστα, τόνισε πως τα 2/3 του πληθωρισμού οφείλονται στα κέρδη των εταιρειών, ενδεικτικό των υπερκερδών που έχουν αποκομίσει ορισμένες επιχειρήσεις.

Είναι, λοιπόν, προφανές πως στον τομέα του ελέγχου της αγοράς, η κυβέρνηση πέρασε πολύ “κάτω από τη βάση”.

Ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε ξαφνικά ότι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πανάκριβα, όταν η τιμή στο πετρέλαιο έχει πέσει 40%. Και το κάνει για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, όπως κάνει συστηματικά με όλα τα θέματα που αφορούν στην ακρίβεια.

Σε καμία περίπτωση όμως, η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές μεθόδους.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ επιμένουμε στους ελέγχους στην αγορά, στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ πρέπει να επιταχυνθεί η ανανέωση του στόλου με νέα πλοία που θα κινούνται με οικολογικά (και πιο φθηνά) καύσιμα».

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ