Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Νέα πλάνα απεικονίζουν κρατήρα του πλανήτη Άρη όπως ποτέ στο παρελθόν

Aris Kratiras
Neasmyrni

Ένα νέο βίντεο ενός Youtuber δίνει μια από τις πιο καθαρές όψεις του πλανήτη Άρη, απεικονίζοντας ακόμα και έναν κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του μακρινού πλανήτη.

Ο YouTuber Seán Doran χρησιμοποίησε μια εικόνα που τραβήχτηκε από την κάμερα High Resolution Imaging Experiment (HiRISE) που μεταφέρει το MRO, δορυφόρο της NASA σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη.

Η εικόνα στο δίλεπτο βίντεο «αναμειγνύεται και αναβαθμίζεται» για να δημιουργήσει ένα εκπληκτικό βίντεο, όπως αναφέρει η περιγραφή του.

Ο Doran συνοδεύει το βίντεο με το τραγούδι «Itasca, It’s Glowing Red Hot» από το άλμπουμ «Music From Neptune Flux» του Chris Zabriskie.

Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, το οποίο δημιούργησε και λειτουργεί την HiRISE, την αποκάλεσε «την πιο ισχυρή κάμερα που στάλθηκε ποτέ σε άλλον πλανήτη».

Στο βίντεο, ανάλυσης 8Κ, διακρίνονται σχηματισμοί πλάτους μόλις 25 εκατοστών ανά εικονοστοιχείο, γεγονός που προσφέρει στην εικόνα πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ό,τι για παράδειγμα οι δορυφόροι που χρησιμοποιεί το Google Maps.

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ