Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Νέα Σμύρνη: Εικόνες ολικής καταστροφής μετά τη φωτιά στο εστιατόριο

5843301-1536x1024
Neasmyrni

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, σε ισόγειο πολυκατοικίας. Στάχτη έγινε στο εστιατόριο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που βρισκόταν στο ισόγειο όροφο πολυκατοικίας.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από άνθρωπο εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και κατόπιν να σπάνε τα τζάμια. Ο ίδιος βγήκε έξω και είδε τη φωτιά να τυλίγει το χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Ένας τραυματίας – Πέντε οι απεγκλωβισμοί
Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς σε γνωστό κατάστημα εστίασης που καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη έδωσε από το σημείο της φωτιάς o αρχιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και όπως τόνισε, «η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο». Η πυροσβεστική διερευνά έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ