Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Νέα Σμύρνη: Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του «Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου»

IMG_20230706_140638_R4-1200x800-1
Neasmyrni

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του «Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Νέας Σμύρνης», οι οποίες είχαν διακοπεί για δυο χρόνια – Τι προβλέπει το έργο

Συνεχίζεται η ανέγερση του νέου κλειστού Γυμναστηρίου βιοκλιματικού-πολυδύναμου αθλητικού κέντρου του Δήμου Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο της κατασκευής του Βιοκλιματικού γυμναστηρίου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 21.800.000 ευρώ. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για τη διακοπή των εργασιών για την υλοποίηση του έργου, υπήρχαν προβλήματα που «προέκυψαν λόγω αντικειμενικών συνθηκών».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο, αν και είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, είχε σταματήσει εξαιτίας ελλείψεων στον σχεδιασμό, ενώ προέκυψαν επιπλέον προβλήματα μετά από απαιτήσεις του αναδόχου. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, η έλλειψη μελετών εφαρμογής, η λάθος άδεια δόμησης και η κατάληψη του χώρου κατασκευής είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Νέας Σμύρνης, εργάστηκαν συντονισμένα και εντατικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την έναρξη του έργου, το οποίο ήταν «κολλημένο» για δυο χρόνια.

Το «Πολυδύναμο» Αθλητικό κέντρο της Νέας Σμύρνης – Τι προβλέπει το έργο
Το νέο «Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο» κατασκευάζεται επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης, στη θέση του παλιού κλειστού γυμναστηρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα 3.514 θέσεων, που θα πληροί τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη – κατά το δυνατόν – ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Θα διαθέτει επίσης όλες όσες κρίνονται απαραίτητες θέσεις εγκατάστασης εναλλακτικών συστημάτων ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και ψύξης. Ο συνδυασμός της ενεργειακής κάλυψης με τη βιοκλιματική αντιμετώπιση των συστημάτων δόμησης θα προβάλλει την αποδοτικότητα των λειτουργιών του κτιρίου, όχι μόνο στα αθλητικά αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

noupou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ