Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας “Δεν έχω μάτι, προπονητής είμαι”

5 Articles S24 Bartzo2
Neasmyrni

Στο τρίτο φάιναλ-φορ της καριέρας του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αρνείται τον χαρακτηρισμό του “λαγωνικού” που βρίσκει λαβράκια. Η δική του σκέψη, όπως την διατυπώνει ενδεχομένως να εξηγεί την επιτυχία του φετινού Ολυμπιακού και την επιστροφή του στην ελιτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το 2019 στο τελευταίο Final Four (με κόσμο) που είχε γίνει στη Βιτόρια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας το παρακολούθησε σαν φίλαθλος. Εκεί, μεταξύ τυριού και αχλαδιού (και ωραίου βάσκικου φιλέτου), την ημέρα του τελικού είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περί ανέμων και υδάτων, για το μπάσκετ των πέντε ψηλών, την μεγάλη σημασία του μακρινού σουτ και τις λεπτές ισορροπίες που καθορίζει η σωματική υγεία των παικτών, μέσα στη διαδρομή της χρονιάς.

Τρία χρόνια μετά, ο κόουτς “Μπι” βρίσκεται ξανά στις επάλξεις. Επιστρέφει στο κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά από έξι χρόνια, συμμετέχοντας για τρίτη φορά. Η δεύτερη με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο το 2013 στο Λονδίνο είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου. Ο 57χρονος προπονητής δεν είναι πια ο…. Γιώργος που αγαπούσαν μια φορά οι ολυμπιακοί, ή λάτρεψαν οι οπαδοί της Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά ο πολύ έμπειρος, πλέον, Μπαρτζώκας.

Ο κόουτς – δημιουργός μιας ομάδας που άρεσε στον κόσμο της ομάδας, για τις νίκες της αλλά κυρίως με τον τρόπο που τις έπαιρνε. Ο προπονητής που διαχειρίστηκε -μέχρι τώρα- ιδανικά την μετά Σπανούλη εποχή, ξαναφέρνοντας τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο. Στην ελίτ.

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ