Πε. Σεπ 28th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δημιούργησε γραφείο υποστήριξης της οικογένειας

family
Neasmyrni

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δημιούργησε μια κοινωνική δομή υποστήριξης της οικογένειας και παράλληλα εντείνει τις προσπάθειες του να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο φιλικών προς την οικογένεια δήμων.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, δημιούργησε το Γραφείο Υποστήριξης της Οικογένειας με σκοπό την ανάπτυξη και υλοποίηση ολικής στρατηγικής προσέγγισης για την οικογένεια.

Μέσω αυτού οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα πληροφόρησης για όλες τις δέσμες ενεργειών του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τη οικογένεια, με γνώμονα την έγκυρη ενημέρωσή τους και την σωστή δικτύωση με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες – πρώτα της κοινωνικής πολιτικής και ακολούθως με κάθε άλλη παροχή του Δήμου.

Μέσα από την ανάπτυξη της παρούσας στρατηγικής με τη σύσταση του Γραφείου Υποστήριξης Οικογένειας δημιουργείται ένα Σημείο Πληροφόρησης και διασύνδεσης για Οικογένειες.

«Η οικογένεια αποτελεί το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Η οικογένεια είναι οι γονείς και τα παιδιά τους, οι γονείς και οι γονείς τους. Για αυτό και η μεγάλη οικογένεια του Δήμου Νέας Σμύρνης, αγκαλιάζει τις οικογένειες της πόλης», αναφέρει το μήνυμα της Δημοτικής Αρχής.

Το Γραφείου Υποστήριξης Οικογένειας συντονίζεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι ενέργειες ώστε ο Δήμος Νέας Σμύρνης να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φιλικών προς την Οικογένεια Δήμων της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας η οποία καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ