Κυ. Ιούν 4th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟΑφιέρωμα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

bia-zaga3_645x
Neasmyrni

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) των φύλων, πραγματοποίησαν εκδήλωση – αφιέρωμα στον Πολυχώρο του Δημαρχείου με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ, δημοτική σύμβουλος, Μαρία Ζάγκα, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε για την σημασία και την χρησιμότητα που έχουν τέτοιες εκδηλώσεις – αφιερώματα για το κοινωνικό σύνολο και μάλιστα σε μία εποχή που όχι μόνο γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τραγικών περιπτώσεων κακοποίησης , αλλά και δολοφονιών Γυναικών από τους συντρόφους τους.

Από αριστερά: Γιώργος Ασημακόπουλος, Εύη Μπούκα, Βάνα Πεφάνη, Μαρία Ζάγκα, Άννα Καραμανλή, Λίτσα Κολυβά, Τάκης Μελέτης.

Ο αναπληρωτής δημάρχου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης, Αλέξανδρος Πανταζής, εξήρε την πρωτοβουλία της Επιτροπής και ανέφερε πως ο Δήμος στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει, προσπάθειες σαν αυτή και επί τη ευκαιρία, ενημέρωσε για την δικαιολογημένη απουσία του Δημάρχου, που οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι πριν λίγες ώρες βρισκόταν στην Δανία, σε συνέδριο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας [Π.Ο.Υ.], κατά την διάρκεια του οποίου, και μετά από ψηφοφορία, το Παλαιό Φάληρο, για φέτος, πήρε την πιστοποίηση της υγιούς πόλεως.

Στο βήμα ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πανταζής.

Ακολούθησε το θεατρικό αναλόγιο με θέμα “Σας αρέσει ο Μπραμς;”, με την ηθοποιό Άννα Αδριανού, βασισμένο στον μονόλογο της Μάρως Δούκα και συνοδεία στο πιάνο και τραγούδι, της Έλενας Κοσμά. Την δε σκηνοθετική επιμέλεια είχε η ηθοποιός Βάνα Πεφάνη.

Για την αξία που έχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μίλησαν οι βουλευτές του Νότιου Τομέα, Άννα Καραμανλή και Χάρης Θεοχάρης.

Στην συνέχεια ακολούθησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση, τον συντονισμό της οποίας είχε η Πρόεδρος, Μαρία Ζάγκα.

Την εξαιρετική από κάθε άποψη αυτή εκδήλωση – αφιέρωμα, πέρα από τους ήδη αναφερθέντες, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχος, Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Γραμματέας του Δ.Σ. Μελέτης [Τάκης] Βατίστας, ο δημοτικός σύμβουλος, π.αντιδήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Όλοι μαζί για το Παλαιό Φάληρο”, Ανδρέας Δούμας, ο δημοτικός σύμβουλος, και πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Ασημακόπουλος, ο δ.σ. Μενέλαος Κόκκαλης, καθώς Πρόεδροι και εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων και φορέων της πόλης.

Πηγή: topics.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ