Κυ. Ιούν 4th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

17
Neasmyrni

Το βιβλίο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» ( Εκδόσεις Ιανός ) θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στις 7:00μμ στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης ( Σοφούλη 2 Νέα Σμύρνη ).

Το κορίτσι είναι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, συγγραφέας του βιβλίου. Πατέρας της ο Μίκης Θεοδωράκης και πολλές από τις αναμνήσεις της αναφέρονται στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε κι αγάπησε, την Νέα Σμύρνη, και στο σπίτι τους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39.

Για το βιβλίο εκτός από τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Αναστασία Βούλγαρη Θεατρική Συγγραφέας – Ποιήτρια, ο Γιώργος Μονεμβασίτης Πολιτικός Μηχανικός – Κριτικός Ιστορικός Μουσικής, ο Χρίστος Λαδιάς τ. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και ο Κωνσταντίνος Βασιλείου Συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Παναγιώτης Πετράκης.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Μιχαηλίδου, η Αργυρώ Καπαρού και ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Άγγελος Θεοδωράκης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη που γράφτηκαν κυρίως στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη, ενώ θα συνοδεύσει στο πιάνο η Ευαγγελία Μαυρίδου, μέλος της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου υπό τη διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου και συνοδεύει στο πιάνο ο Μιχάλης Παπαγεωργίου.

  • Είσοδος ελεύθερη
  • Parking στο προαύλιο της Σχολής, είσοδος από την οδό Βυζαντίου.
Αναμνήσεις ενός Κοριτσιού Μαργαρίτα Θεοδωράκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ