Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη το Παλαιό Φάληρο

download-2-e1669391883735-1024x642
Neasmyrni

Η πιστοποίηση για το Παλαιό Φάληρο αφορά τις πολιτικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, εξελιγμένες, διευρυμένες και προσαρμοσμένες στο πλάνο της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Υγεία. 

Στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου διεξήχθη (22-24/11/2022) το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εργασιών Υγιών Πόλεων ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάχθηκε με κάθε επισημότητα στην μεγάλη «οικογένεια» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), λαμβάνοντας την επίσημη Πιστοποίηση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

 Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έγινε ο 2ος Δήμος της Ελλάδας – μετά από εκείνον Πυλαίας-Χορτιάτη, πέρυσι – που πιστοποιήθηκε ως Υγιής Πόλη!

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Υγιών Πόλεων, στη Δανία, με ‘moto’:  One Planet, One People, One Health, δημιουργήθηκε μία νέα πολιτική για την προαγωγή της υγείας, περισσότερο διευρυμένη, περιλαμβάνοντας την προστασία όλων των ειδών που ζουν στον πλανήτη, σε συσχέτιση φυσικά και με την προστασία του ίδιου του πλανήτη.

Κατά το τριήμερο διεξαγωγής του Συνεδρίου, στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου φιλοξενήθηκε το κέντρο χάραξης πολιτικής για την υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αποφασίστηκαν τοπικά μέτρα, τα οποία αφορούν παγκόσμιες στρατηγικές.

Οι ελληνικές πόλεις-μέλη του ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ, είχαν δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα της Δανίας. Τον Δήμο Π. Φαλήρου εκπροσώπησε ο ίδιος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Φωστηρόπουλος,συνεπικουρούμενος του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής & Υγείας Γιάννη Αρκουμάνη και της συντονίστριας του προγράμματος «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ., κοινωνικής λειτουργού Λίλιαν Φανιδάκη.

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ