Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Πρωτομαγιά 2022: Απόδραση με κάθε μέσο – Αυξημένη κίνηση σε διόδια και λιμάνια

Protomagia Auksimeni Simera Kinisi Limania Pano 11000 Epibates Anaxorisan Xthes Peiraia
Neasmyrni

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η έξοδος των Αθηναίων για την Πρωτομαγιά και συνεχίζεται ομαλά μέχρι αυτή την ώρα το πρωί του Σαββάτου, με τους Αθηναίους να εγκατατείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης στους αγαπημένους τους προορισμούς.

Στα λιμάνια, η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου, ήταν αυξημένη, ενώ χωρίς προβλήματα μεχρι τώρα, διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθουκαι στην Αθηνών-Λαμίας.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο (30/04) 13 απόπλοι πλοίων, 16 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 10 από το λιμάνι της Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων – Μποτιλιάρισμα και ουρές στον Κηφισό

Ουρές χιλιομέτρων και καθυστέρησεις στον Κηφισό λόγω της φυγής των Αθηναίων ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου

Η βελτίωση του καιρού και το εορτατικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αποτέλεσε το κίνητρο στους Αθηναίους για να εγκαταλείψουν μαζικά την πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η μαζική έξοδος, δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και μεγάλες καθυστερήσεις το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η άνοδος του Κηφισού είναι «μπλοκαρισμένη από το ξεκίνημά της στον Πειραιά μέχρι το ύψος των Αγίων Αναργύρων, ενώ αφόρητη είναι η κίνηση και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι αλλά και το κέντρο της Αθήνας.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Παράλληλα, κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας:

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

«αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση), αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Επιπρόσθετα, κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ