Σα. Ιούν 3rd, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σεμιναρίων στους δημότες της Νέας Σμύρνης

ekpaideysi
Neasmyrni

H Περιφέρεια Αττικής σε συνέχεια των επιτυχημένων webinars σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από τον Ε.Ο.Δ.Υ. κατά του COVID-19, σας προσκαλεί σε δια ζώσης συναντήσεις σεμιναρίων. Η πρόσκληση είναι ανοικτή, για όλους τους Δημότες ΔΩΡΕΑΝ και αφορά τις υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

Οι δια ζώσης συναντήσεις προγραμματίζονται για το δίμηνο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα την περίοδο ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, προτρέπουμε τους ΕΝΗΛΙΚΕΣ συμπολίτες μας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτά τα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στο mail του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: adpaideias@neasmyrni.gr

Αφού υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες μας, θα προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση του προγράμματος παρακολούθησης σεμιναρίων, με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού υλοποίησης (Ημερομηνίες και ώρες μαθημάτων, Χώρος κλπ).

Από την Περιφέρεια Αττικής, οι συνεργάτες της δράσης θα επιληφθούν και θα υλοποιήσουν τα σεμινάρια με βάση το επίπεδο και την επιλογή θεματικής ενότητας.

Οι οκτώ Θεματικές Ενότητες που αποτελούν τα σεμινάρια της Δράσης μας είναι οι εξής:

 1. Βασικές Δεξιότητες για την χρήση του Διαδικτύου
 2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
 3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
 4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
 5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
 6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
 7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
 8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι
  • Η παρακολούθησή των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των Δημοτών σε θέματα διαδικτύου.
  • Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε νέο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση τριών θεματικών κύκλων webinars (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022). Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, καλεί όσες και όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αδράξουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν για τις προκλήσεις του διαδικτύου καταπολεμώντας έτσι τον ψηφιακό αναλφαβητισμό! Με το συντονιστικό κέντρο της δράσης Ψηφιακού Εγγραμματισμού, στοχεύουμε να άρουμε το κενό ενημέρωσης στις κοινωνικές ομάδες που εμφανίζουν υστέρηση στις ψηφιακές δεξιότητες, να επιμορφώσουμε πολίτες που διαθέτουν βασικές δεξιότητες και θέλουν να αναπτύξουν κριτικές ικανότητες στο διαδίκτυο και τέλος να ενδυναμώσουμε τις/τους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τις εστίες ψηφιακής παιδείας στα σχολεία.».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και προτρέπει τους Δημότες της πόλης μας να παρακολουθήσουν αυτά τα Σεμινάρια Ψηφιακής Εκπαίδευσης, τα οποία εντάσσει στην στρατηγική της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Προτρέπουμε τους ΕΝΗΛΙΚΕΣ συμπολίτες μας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για αυτά τα ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ στο mail του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: adpaideias@neasmyrni.gr»

Πηγή: neasmyrniradiotv.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ