Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Πώς θα επιστρέψουν οι μη εμβολιασμένοι γιατροί στα νοσοκομεία – Τι αποφάσισε η Επιτροπή

Nosokomeio 3
Neasmyrni

Το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών στα νοσοκομεία οριστικοποίησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε συνέχεια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το ιατρικό πρωτόκολλο επιστροφής προβλέπει:

  • Δύο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας
  • Να μην τοποθετηθούν σε μονάδας με ευάλωτους ασθενείς, όπως μονάδες εντατικής φροντίδας, μονάδες νεογνών και μονάδες όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί θα μπορούν να επιστρέψουν σε νοσοκομεία και δομές υγείας από 1η Ιανουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών και του καθεστώτος αναστολής εργασίας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κέρδισε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντίθετη στο Σύνταγμα την παράταση λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

Οι δικαστές έλαβαν υπόψη προγενέστερες αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κορονοϊού (covid-19), όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, κ.λπ., πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ