Πε. Σεπ 28th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την κηδεία του – Στο Τατόι ο γιος του Νικόλαος

tatoi_gioi
Neasmyrni

Ποιοι αναμένεται να δώσουν το παρών

Πυρετώδεις προετοιμασίες πραγματοποιούνται στο Τατόι για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Ο γιος του, Νικόλαος έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στο Τατόι με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά και της συζύγου του Τατιάνα Μπλάτνικ ώστε να ελέγξει τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το «βασιλικό νεκροταφείο» όπως συνηθίζεται να το λένε. Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει να έρχονται μηχανήματα και εργάτες για να καταφέρουν να διαμορφώσουν το χώρο, ο οποίος επηρεάστηκε και από τη φωτιά που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να ερευνήσει το χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.

ΠΗΓΗ:NEWSBEAST

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ