Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Τα δέκα πιο παράξενα ρεκόρ Guinness από όλο τον κόσμο

Donuts 2969490 1920
Neasmyrni

Απίστευτα και όμως αληθινά!

Το βιβλίο «Guinness Book of World Records» αποτελεί μια ενδιαφέρουσα συλλογή παγκοσμίων ρεκόρ από όλο τον κόσμο. Στις σελίδες του θα βρείτε πολλά παγκόσμια ρεκόρ που ίσως έχετε ακουστά, αλλά θα βρείτε και πολλά περισσότερα που δεν φανταζόσασταν ποτέ ότι υπήρχαν σαν κατηγορίες.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Η πιο τριχωτή οικογένεια

Τα μέλη της οικογένειας Ramos Gomez έχουν μια σπάνια πάθηση που τους γεννά τρίχες σε όλα τα σημεία του σώματος. Σχεδόν το 28% της επιφάνειας του σώματός τους, καλύπτεται από τρίχες.

2. Η μεγαλύτερη καριέρα σαν παγωτατζής

Ο Alan Ganz δούλευε ως παγωτατζής, για 73 χρόνια, μοιράζοντας παγωτά και χαρά σε χιλιάδες παιδιά από πολλές διαφορετικές γενιές, καθώς τα έβλεπε να μεγαλώνουν.

3. Η περισσότερη ώρα που στριφογυρίζει μια μπάλα μπάσκετ πάνω σε μια οδοντόβουρτσα

Ο Sandeep Singh Kala από τον Καναδά, σημείωσε το ρεκόρ αυτό το 2019. Αντί για το δάχτυλό του, όπως κάνουν συνήθως οι μπασκετμπολίστες, στριφογύρισε μια πορτοκαλί μπάλα του μπάσκετ με μία οδοντόβουρτσα την οποία κρατούσε με τα δόντια του για 1 λεπτό και 8 δευτερόλεπτα.

4. Μεγαλύτερη παρέλαση μαγιό πάνω σε σκι

Το ρεκόρ αυτό συνέβη στη Ρωσία, όπου 1.008 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Σότσι και οργάνωσαν μία παρέλαση φορώντας μαγιό. Σε συνθήκες χειμώνα. Πάνω σε σκι. Πολύ περίεργο ρεκόρ.

5. Ο μεγαλύτερος μαξιλαροπόλεμος

Το ρεκόρ συνέβη στην πρωτεύουσα Σαιντ Πωλ, της Μινεσότα, όπου ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων, συγκεκριμένα 6.261 άνθρωποι, βρέθηκαν σε έναν αγώνα των Saint Paul Saints, και έπαιξαν μαξιλαροπόλεμο μεταξύ τους.

6. Το μεγαλύτερο μωσαϊκό από σούσι

Κι όμως, αυτό το ρεκόρ με το σούσι δεν έγινε στην Ιαπωνία. Επετεύχθη από Νορβηγούς σεφ, οι οποίοι έφτιαξαν ένα μωσαϊκό 56 τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για να τιμήσουν τα 100α γενέθλια μιας νορβηγικής ομάδας ποδοσφαίρου.

7. Η ψηλότερη στοίβα από ντόνατς

Το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκε για πολύ καιρό στους σεναριογράφους της ταινίας The Simpsons, αλλά έσπασε πρόσφατα από τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας «Jewish Life Centre» στην Νότια Αφρική. Τοποθέτησαν το ένα ντόνατ πάνω στο άλλο, δημιουργώντας μια στοίβα σχεδόν 152 εκατοστών.

8. Τα περισσότερα «κόλλα πέντε» σε ένα λεπτό

Αυτό το ρεκόρ έσπασε από δύο άντρες, τον Kaiser Permanente και τον Jason Verrett το 2016 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Οι δύο άντρες κατάφεραν να κολλήσουν πέντε (high five) 290 φορές σε ένα λεπτό.

9. Τα περισσότερα φιλιά σε 30 δευτερόλεπτα

Ο Florian Silbereisen φιλήθηκε από 25 cheerleaders 74 φορές σε 30 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό επετεύχθη στις 16 Ιουλίου του 2017 και είναι ακόμα ενεργό με τα περισσότερα φιλιά σε μισό λεπτό.

10. Τα περισσότερα σπασμένα με το κεφάλι καπάκια τουαλέτας σε ένα λεπτό

Ο Kevin Shelley κατάφερε να σπάσει 47 ξύλινα καπάκια τουαλέτας σε ένα μόλις λεπτό, χρησιμοποιώντας μόνο το κεφάλι του. Αυτό το ρεκόρ συνέβη το 2007 και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν έχει αποπειραθεί να το σπάσει έκτοτε.

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ