Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Τιμώμενος Δήμος, ο Δήμος Νέας Σμύρνης στη Δ.Ε.Θ. 10-18 Σεπτεμβρίου 2022

deth1-1536x1006
Neasmyrni

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μνημονεύεται φέτος με εμφατικό τρόπο στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη θέση στις εκδηλώσεις μνήμης έχει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στον οποίο παραχωρήθηκε το περίπτερο 1 στην είσοδο της Έκθεσης που θα ονομάζεται «1922-2022: 100 χρόνια ιστορίας από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη». Με αυτό τον τρόπο οι χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης θα γνωρίσουν τη μεγάλη ιστορία του προσφυγικού Δήμου, ο οποίος δημιουργήθηκε από τους ξεριζωμένους Έλληνες της Ιωνίας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Νέας Σμύρνης αναφέρει:

«H Δ.Ε.Θ., στo πλαίσιo της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχει προσκαλέσει το Δήμο Νέας Σμύρνης να συμμετάσχει στην 86η Δ.Ε.Θ. ως τιμώμενος Δήμος αποτίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στην ιστορική διαδρομή της πόλης μας από τον μικρασιατικό ξεριζωμό μέχρι σήμερα.

Για το λόγο αυτό μας παραχώρησε το περίπτερο με τον αριθμό 1, όπου θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτοϊστορικό αρχείο, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και βίντεο ενταγμένα στην ιστορική ενότητα «1922-2022: 100 χρόνια ιστορίας από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη».

Στο περίπτερο 1 της 86η ΔΕΘ θα παραβρεθούν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Καλούμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να μας επισκεφτούν και να δουν από κοντά την πορεία της πόλης μας από τις προγονικές ρίζες μας μέχρι σήμερα.

Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι συνέδραμαν στην προετοιμασία του υλικού που θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες της έκθεσης και εργάστηκαν μερόνυχτα ώστε το υλικό να αποτυπώσει με ακρίβεια τα ιστορικά γεγονότα.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης με την παρουσία του στην παγκοσμίου κύρους Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και με το πλήθος των επετειακών εκδηλώσεων που έχουν λάβει χώρα στο Δήμο και όσες έπονται, δηλώνει κατηγορηματικά πως ο Μικρασιατικός ξεριζωμός δεν θα λησμονηθεί ποτέ.»

Πηγή: neasmyrniradiotv.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ