Πε. Σεπ 28th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Φωτιά σε εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη: Εκδίκηση ή προειδοποίηση “βλέπει” η αστυνομία – Το σενάριο του “λάθους”

9d952c91ed86408aafba57bef93ac8f3
Neasmyrni

Οι αξιωματικοί του Εκβιαστών, δεν αποκλείουν το εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη να έγινε παρανάλωμα του πυρός για εκδικητικούς λόγους.

Εκδικητικός εμπρησμός ή προειδοποίηση που πήρε επικίνδυνες διαστάσεις; Τα κίνητρα της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο εστιατόριο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο “λάθους” των εμπρηστών, που οδήγησε στην ολική καταστροφή της επιχείρησης και στην επέκταση της φωτιάς στους ορόφους της πολυκατοικίας.

Σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού, οι αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ παράλληλα αναμένονται οι καταθέσεις των ιδιοκτητών της επιχείρησης, που θα ρίξουν φως στα κίνητρα που κρύβονται πίσω από την επίθεση. Από τις έως τώρα έρευνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ηθικοί αυτουργοί, να θέλησαν να στείλουν ένα “μήνυμα” στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, το οποίο πήρε επικίνδυνη τροπή λόγω λάθος αξιολόγησης του εύφλεκτου υγρού που χρησιμοποίησαν οι εμπρηστές, σε συνδυασμό με την χρήση ναυτικής φωτοβολίδας.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί του Εκβιαστών, δεν αποκλείουν το εστιατόριο να έγινε παρανάλωμα του πυρός για εκδικητικούς λόγους, “καθώς πήγαινε καλά και αυτό δεν άρεσε σε κάποιους”.

Ο μεγάλος αριθμός των μετοχών της επιχείρησης, προκαλεί δυσκολία στο να διασταυρωθούν άμεσα τα κίνητρα του εμπρησμού. Συνολικά 6 ιδιοκτήτες έχουν κληθεί στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί από τις αρχές αν υπήρχαν ενδεχόμενες απειλές ή εκβιασμοί.

Από τη μαρτυρία του υπαλλήλου καθαριότητας που βρισκόταν μέσα στο εστιατόριο στις 04:30 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οι δράστες, 2-3 στον αριθμό, αρχικά έσπασαν την τζαμαρία, στην συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό της επιχείρησης και “έλουσαν” τις καρέκλες και τα τραπέζια με εύφλεκτο υγρό. Αμέσως μετά, άναψαν την ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κατάστημα, με τις φλόγες να φτάνουν τάχιστα στο εσωτερικό της επιχείρησης, τυλίγοντας παράλληλα την υπόλοιπη πολυκατοικία.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε πέντε ενοίκους του κτιρίου, ανάμεσα στους οποίους ένα βρέφος και ένας άνδρας που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ