Πε. Νοέ 30th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στο 14ο Greece Race for the Cure ενάντια στον καρκίνο του μαστού

309670907 637321387761187 5196623188540579682 N 1536x1152
Neasmyrni

Με ορμητήριο το Ζάππειο χιλιάδες δρομείς βρέθηκαν και πάλι στη γραμμή της εκκίνησης για να τρέξουν την απόσταση των 5χλμ. ή να περπατήσουν την απόσταση των 2χλμ., στέλνοντας για άλλη μία χρονιά το μήνυμά τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Το «Greece Race for the Cure®» είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και διοργανώθηκε φέτος για 14η συνεχή χρονιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Την εκκίνηση του αγώνας δρόμου 5χλμ, έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Πρόκειται για μία δράση που με τα χρόνια έχει γίνει θεσμός, με στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που αφορά εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκατοντάδες Νεοσμυρνιοί – Νεοσμυρνιές, ανάμεσα τους και συντελεστές του σταθμού μας, όπως ο Νίκος Κουγιουμτζιάν ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Γ. Πατούλης: « Πρόληψη, Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση τα κλειδιά για Υγιείς Γυναίκες. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί»
Το παρόν έδωσε και φέτος ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Και φέτος για άλλη μία χρονιά τρέξαμε με στόχο την Ευαισθητοποίηση ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν πως η Πρόληψη είναι πολύ πιο ανώδυνη από την Θεραπεία και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.
Όλοι μαζί στηρίζουμε έμπρακτα τη προσπάθεια του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ο οποίος οργάνωσε σήμερα το 14ο Greece Race for the Cure, στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ενεργά με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στο Ζάππειο μαζί μας, ως μέρος μίας παγκόσμιας αλυσίδας η οποία συμβολικά μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει το καρκίνο του μαστού δώσαμε ένα μήνυμα ελπίδας. Ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί».

Πηγή: neasmyrniradiotv.gr

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ