Πε. Δεκ 7th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

«8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»: O Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου καλωσορίζει τους αυριανούς Ολυμπιονίκες

Palaio Faliro 1536x1024
Neasmyrni

Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη πιστολιά στο «8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, ετοιμάζεται να καλοσωρίσει στο Φαληρικό Όρμο, αγόρια και κορίτσια από όλο τον κόσμο ηλικίας 7-15 ετών, σε ένα τριήμερο (24-26/2) ιστιοπλοϊκό πάρτι της κλάσης Optimist. Το «8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» υπόσχεται να γίνει και πάλι η διοργάνωση από την οποία αναμένεται να αναδειχθούν οι Ολυμπιονίκες του μέλλοντος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είναι πανέτοιμος να φιλοξενήσει το «8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης», διοργάνωση, η οποία, από το 2019 τυγχάνει την αναγνώριση της διεθνούς ομοσπονδίας της κλάσης Optimist (IODA) καθώς περιλαμβάνεται στο ετήσιο καλεντάρι της. Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβάζει το επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά.

«Οι όμιλοι, αναγνωρίζοντας το επίπεδο του αγώνα, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε πληρώματα από την Κύπρο, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» σχολίασε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κ. Τάσος Βατίστας.

Ο Ν.Ο.Π.Φ. τιμάει τον Olympian Κώστα Μάνθο

Στο περιθώριο των αγώνων, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, οι νεαροί ιστιοπλόοι θα έχουν μια μοναδική συνάντηση στη στεριά, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ιστιοπλοΐας, Βασίλη Χριστοφόρου και Θοδωρή Αλεξά, οι οποίοι θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στη θάλασσα.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στην απονομή (17.30) των επάθλων στους νικητές, θα τιμηθεί για την προσφορά τoυ στην ελληνική ιστιοπλοΐα ο Olympian Κώστας Μάνθος, Προπονητής στην Σχολή Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Όμιλου Παλαιού Φαλήρου.

Live streaming οι ιστιοδρομίες σε video wall

Στο «8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης», για μια ακόμη χρονιά σε Διεθνή-Διασυλλογικό αγώνα στην Ελλάδα, όλα τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα είναι εφοδιασμένα με GPS tracker. Έτσι όλοι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά είτε από PC είτε από Tablet είτε και από το κινητό τους τηλέφωνο την πορεία των σκαφών.

Επίσης το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, από το πρωί, οι γονείς και οι συγγενείς των αθλητών θα απολαύσουν σε video wall, που θα στηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου, live streaming τις πιο κρίσιμες τελευταίες ιστιοδρομίες που θα αναδείξουν και τους τελικούς νικητές.

Την διοργάνωση αγκαλιάζουν για μια ακόμη χρονιά οι υποστηρικτές-χορηγοί, «Κάμπος Χίου», «E–Fresh.gr» , «VMG», «OIKONOMOU organizing & Promotion», «One Design» , « Sailing & More», και «Millhouse». Επίσης χορηγός επικοινωνίας θα είναι το «Apex Sports.Gr»

Το «8o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» στηρίζουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Στο παρακάτω LINK η ένταξη της διοργάνωσης στο καλεντάρι της διεθνούς ομοσπονδίας Optimist.

https://www.optiworld.org/default/events/event/text/OpenInternationalSailingRegatta8th%E2%80%9CNIKOSSARIKAVAZIS%E2%80%9DOptimistTrophy/page/0

Θυμηθείτε τι έγινε στις προηγούμενες διοργανώσεις στα recap video στα παρακάτω links:

«7o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»

«6o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης»

https://bit.ly/39OnzE6

«5o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» https://www.youtube.com/watch?v=FAp6_G086B4&feature=youtu.be

«3o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» https://www.youtube.com/watch?v=ebMqfbyv3R0

«2o Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» https://www.youtube.com/watch?v=w–NQZwBIgpk&t=412s

Πηγή: topics.gr

About The Author

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ