Πα. Σεπ 29th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Credit Suisse: Εισαγγελική έρευνα για την εξαγορά της τράπεζας από την UBS

94
Neasmyrni

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times

Credit Suisse: Εισαγγελική έρευνα για την εξαγορά της τράπεζας από την UBS
Έρευνα για την εξαγορά της Credit Suisse από τον όμιλο UBS, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του κράτους, ξεκίνησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις του ελβετικού ποινικού κώδικα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη στις δύο τράπεζες, που συμφώνησαν για την επείγουσα συγχώνευση τον περασμένο μήνα η οποία επικαλείται την αρχή.

Υπήρξαν «πολλές διαστάσεις γεγονότων γύρω από την Credit Suisse» που απαιτούσαν έρευνα και έπρεπε να αναλυθούν προκειμένου να «ταυτοποιηθούν ενδεχόμενα αδικήματα που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα» της δικαιοσύνης, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τον περασμένο μήνα, η UBS απέκτησε την αντίπαλη Credit Suisse σε μια συμφωνία αξίας τριών δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η εξαγορά της ελβετικής τράπεζας ήρθε μετά το μαζικό ξεπούλημα των μετοχών της, στον απόηχο της πτώχευσης Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και αφού ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αγόρασε μερίδιο 10% στην Credit Suisse πέρυσι, απέκλεισε το ενδεχόμενο να παράσχει περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην ελβετική τράπεζα.

Η τιμή της μετοχής είχε ήδη υποχωρήσει απότομα κατά το τελευταίο έτος και η Credit Suisse έχει δει τεράστιες εκροές, χάνοντας περίπου το 38% των καταθέσεών της το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

ΠΗΓΗ: lifo

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ