Πε. Σεπ 28th, 2023

neasmyrnichannel.gr

DIGITAL CITIES

Dreamhouse: Ένα ονειρεμένο στέκι δημιουργικής απασχόλησης στη Νέα Σμύρνη

dreamhouse4
Neasmyrni

Το Dreamhouse στη Νέα Σμύρνη υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σ’ έναν παραμυθένιο χώρο δημιουργικής απασχόλησης με πρωτότυπες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που σε καταλαμβάνει μια τρελή επιθυμία να ξαναγίνεις παιδί, να βρεθείς κάτω από την αστερόσκονη που λούζει τα παιδιά μ’ ένα μαγικό ραβδάκι και σκορπίζει χαμόγελα στα χαρούμενα πρόσωπά τους. Κάπως έτσι αισθανθήκαμε όταν επισκεφθήκαμε το Dreamhouse στη Νέα Σμύρνη.

Το Dreamhouse είναι ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, που αρχικά σε κερδίζει με την πανδαισία των χαρούμενων χρωμάτων που κυριαρχούν στον χώρο και στη συνέχεια, δημιουργεί το ευχάριστο δίλημμα από ποια δραστηριότητα να ξεκινήσουν.

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι το Dreamhouse προτείνει το Dream Summer Camp που θα ξετρελάνει τα παιδιά. «Το σπίτι των ονείρων» όμως δεν τέρπει μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά και τους μεγάλους, αφού εκεί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα νόστιμο γεύμα από τη δημιουργική κουζίνα του Dreamhouse που περιλαμβάνει pizza, burger, pasta, σπιτικά γλυκά και άλλες επιλογές, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν ένα cocktail ή κρασί από την ενημερωμένη wine list. Και όλα αυτά σε δύο άνετους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του Dreamhouse, παρακολουθώντας παράλληλα τις δραστηριότητες των παιδιών τους.

Δημιουργικές δραστηριότητες και ανάπτυξη δεξιοτήτων
Στο Dreamhouse παιχνίδι και δημιουργικότητα πάνε χέρι – χέρι και αυτό οφείλεται στις έμπειρες και εξειδικευμένες παιδαγωγούς, που «δημιουργούν» μαζί με τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τους δίνουν τα ερεθίσματα για να εκφραστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικά παιχνίδια που πραγματικά ενθουσιάζουν και ξεσηκώνουν τα παιδιά.

Για να έχεις μία πρώτη εικόνα, πριν προγραμματίσεις και εσύ την επόμενη οικογενειακή έξοδο στο Dreamhouse, διαθέτουν υλικά εκμάθησης μοντεσσοριανής παιδαγωγικής που βοηθούν τα παιδιά να σκέφτονται και να εξασκούν διαφορετικές ικανότητες. Επίσης, ο χώρος διαθέτει παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας. Πρόκειται για ειδικά παιχνίδια που βοηθούν το παιδί να χρησιμοποιεί τους μύες στα χέρια, τα δάχτυλα και τους καρπούς.

Διαφορετικά προγράμματα για κάθε ηλικία
Στις ευρύχωρες εγκαταστάσεις του Dreamhouse βρίσκουν στέγη παιδιά ηλικίας από 1,5 έως 8 ετών. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που είναι ειδικά μελετημένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας ξεχωριστά είναι:

  • Οι Explorers ή αλλιώς μικρά παιδιά ηλικίας 1,5 – 3,5 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες, τα άλματα και ο χορός βοηθούν τα παιδιά στη βελτίωση της ισορροπίας τους και του συντονισμού. Επίσης, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των μυών και των οστών, ενώ μέσω παιχνιδιών μίμησης ενθαρρύνεται η ανάπτυξη της φαντασίας και της επικοινωνίας. (Η συνοδεία γονέα είναι απαραίτητη για τα παιδιά κάτω των 3 ετών, για την ασφάλεια τους και για την ομαλή διεξαγωγή της δημιουργικής απασχόλησης).
  • Ακολουθούν οι Breakers, που είναι παιδιά ηλικίας 3,5 – 5 ετών. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα πραγματοποιούνται παιχνίδια με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται, να μοιράζονται και να συνεργάζονται μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, με τη χρήση διαφορετικών υλικών ενισχύουν τα αισθητηριακά ερεθίσματα και την ανάπτυξη λεπτής και αδρής κινητικότητας, δηλαδή τους μυς των χεριών αλλά και ολόκληρου του σώματος.
  • Τέλος, έχουμε τους Artists – την ομάδα παιδιών ηλικίας 5 – 8 ετών. Εδώ η μουσικοκινητική κατέχει κυρίαρχο ρόλο. Άλλωστε η μουσική, πέρα από την τέρψη των αισθήσεων, επενεργεί ευεργετικά τόσο στο μυαλό όσο και στην ψυχή μικρών και μεγάλων. Μέσω της μουσικής πραγματοποιούνται πολλές ομαδικές δραστηριότητες στο Dreamhouse όπου οι μικροί «καλλιτέχνες» εκφράζονται ελεύθερα, γελούν και παίζουν ασταμάτητα.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το Dreamhouse, ανανεώνει τακτικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της εκάστοτε χρονικής περιόδου. Όσο για το ωράριο, το Dreamhouse ανοίγει τις πόρτες του καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, προσελκύοντας γονείς με παιδιά μικρής ηλικίας που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους κάνοντας μια χαλαρή συζήτηση για τα νέα της ημέρας ή να εργαστούν στο laptop ενώ τα παιδιά θα παίζουν ανέμελα -ο άνετος χώρος του Dreamhouse προσφέρεται και για τηλεργασία.

Ονειρεμένα παιδικά πάρτι, πρωτότυπα events και αξέχαστες βαπτίσεις
Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα πάρτι για τα γενέθλια ή τη γιορτή του παιδιού σου που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους, το Dreamhouse αποτελεί ιδανική επιλογή στη Νέα Σμύρνη, προτείνοντας λύσεις για κάθε περίπτωση. Τα splash parties ή αλλιώς οι διαγωνισμοί και τα παιχνίδια με το νερό, καθώς και τα extreme parties (black lights, glow party, glow uv face painting, disco) γίνονται περιζήτητα αφού τα παιδιά διασκεδάζουν με την ψυχή τους, πάντα υπό την επιτήρηση και καθοδήγηση των εξειδικευμένων παιδαγωγών.

Σημείωσε ακόμη, ότι εκεί μπορεί να διοργανωθούν και βαπτίσεις, με τις παροχές του Dreamhouse να σου λύνουν τα χέρια. Συγκεκριμένα, για τις βαπτίσεις αναλαμβάνονται από τα προσκλητήρια, το candy bar και το γεύμα των καλεσμένων, μέχρι τα βαπτιστικά ρούχα και τα μαρτυρικά.

Πέρα από τα παραπάνω, στο Dreamhouse μπορούν επίσης να φιλοξενηθούν εταιρικά events, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, εποχιακές εκδηλώσεις, σεμινάρια κ.α.

Dreamhouse summer camp
Ο μεγάλος πονοκέφαλος των γονιών, πώς θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκει την λύση του στο Dreamhouse, που διοργανώνει το δικό του Dream Summer Camp. Από τις 19 Ιουνίου μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 το πρωί έως τις 16:00 (με δυνατότητα επέκτασης ωραρίου ως τις 17:30 κατόπιν συνεννόησης), Δευτέρα με Παρασκευή, το Dreamhouse προσφέρει ένα διασκεδαστικό και παράλληλα δημιουργικό πρόγραμμα για τα παιδιά.

Μερικές από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει το Dream Summer Camp είναι παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων, κατασκευές, δραστηριότητες STEM, παιχνίδια στην αυλή, κηπουρική, κυνήγι θησαυρού και πολλά splash parties.

Στην πρόσχαρη και αναμφίβολα οικεία ατμόσφαιρα του Dreamhouse θα νιώσεις τον επαγγελματισμό τη ζεστασιά και την αγάπη των ανθρώπων του, το ενδιαφέρον τους να δημιουργήσουν όμορφες στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες για τα παιδιά, ενώ οι γονείς χαλαρώνουν σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον, με άψογη και φιλική εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα. Για πληροφορίες επισκεφθείτε το linktr.ee/thedreamhouse.gr

ΠΗΓΗ: noupou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ